4.2/5 - (4 votes)

 

 

eur huf kereskedés valuta árfolyam[row ]

[col span=”1/1″ ]

[/col]

[/row]

 

 

 

Eur huf kereskedés!

Eur huf ? Évek óta tartja magát az a vélekedés a piacon, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) gyenge forintot szeretne, ehhez képest a magyar deviza nem igazán tud gyengülni. De tényleg gyengébb forint a jegybank célja? A jelek szerint sokkal inkább a deviza gyengén tartása lenne a cél, vagyis a jelenlegi 310 körüli árfolyammal a jegybank kényelmesen elvan.

Ráadásul a gyenge forint nem jelenti azt, hogy 330-340 forintos eurónak kellene jönnie, a magyar deviza már most is gyenge.

eur huf összefüggés valuta árfolyam

eur huf összefüggés valuta árfolyam

Minek nekünk? Gyenge eur huf összefüggés?

Egyre több elemző beszél arról, hogy az MNB nem örülne a forint erősödésének, ezért akár tenni is képes, hogy megfékezze a deviza erősödését. Persze a jegybank hivatalosan mindig arról beszél, amikor felvetődik a kérdés, hogy nincs árfolyamcéljuk. A tények azonban nem biztos, hogy ezt támasztják alá: többször láttuk azt, hogy amikor az euró-forint jegyzés a 305-ös szint környékére vagy az alá esett, akkor a Monetáris Tanács további lazításokat jelentett be.

Ennek legjobb példája 2017 nyara, amikor augusztusban egészen 302 alá kapaszkodott a forint, majd szeptember végén az MNB ismét belevágott a lazításba, egyrészt csökkentette az egynapos betéti kamatot, másrészt nyíltan felvette a harcot az állampapírhozamok ellen. Írja a Portfolio.

Eur huf stratégia?

Ezek valóban stratégiai lépések voltak a forint gyengítése ellen? Tényleg érdeke lenne a Magyar Nemzeti Banknak, hogy az eur huf összefüggés ne változzon? Egyáltalán ez miért jó? Nem az lenne az ideális, ha a huf erősödne? Ez az országnak, vagy pár nagy befektetőnek jó inkább? Nem vagyok abban a helyzetben, hogy ítélkezzem, de szerintem a Magyar Nemzeti Banknak hivatás szerűen inkább a forint növelése lenne a célja. Mindenképp érdekes a cikk, érdemes elolvasni. Én csak egy részletet vágtam ki belőle. Szeretek ezeken gondolkozni. A válaszaimat nem írnám le, inkább meghagyom az olvasónak, hogy maga döntse ezt el. A téma valóban csak nézőpont kérdése, lehetnek véletlen egybeesések is, és akár igaz is lehet az egész cikk.

Minden esetben az aktuális árfolyamok oldalunkon elérhetőek.

Az eur huf árfolyam itt látható: https://fontarfolyam.hu/euro-arfolyam