5/5 - (7 votes)

 

 

euro átváltás

euro átváltás

[row ]

[col span=”1/1″ ]

[/col]

[/row]

Hol váltsak . HU – Euro átváltás 2018-ban.

 

Euro átváltás ? Hát ha az ember nem sűrűn vált valutát, akkor mindig bizonytalanul áll egy két váltási lehetőséghez. Egy biztos utcán semmiképpen sem szabad kéz alól váltani. Ha nem minden nap forgatjuk a kezünkben az adott valutát, akkor úgy tudnak átverni minket, hogy az lehet, csak fizetéskor derül ki. A pénzt pedig úgy tudják forgatni, hogy eszünkbe sem jut, hogy nem annyi az annyi. Rengeteg ilyen esetről számoltak be a tavalyi évben is.

Mégis hol váltsak eurot? Bankban, vagy utcai bódékban?

Euro átváltás ? Hát ha az ember nem sűrűn vált valutát, akkor mindig bizonytalanul áll egy két váltási lehetőséghez. Egy biztos utcán semmiképpen sem szabad kéz alól váltani. Ha nem minden nap forgatjuk a kezünkben az adott valutát, akkor úgy tudnak átverni minket, hogy az lehet, csak fizetéskor derül ki. A pénzt pedig úgy tudják forgatni, hogy eszünkbe sem jut, hogy nem annyi az annyi. Rengeteg ilyen esetről számoltak be a tavalyi évben is. Mindig jobb ha hivatalos váltóknál váltjuk a pénzünket, ott biztosan senki nem rohan el akkor, amikor magunk is át akarjuk számolni az összeget. Az oldalunk azért jött létre, hogy egy az aktuális euro árfolyamot mindenki hamar elérje. Egy dolgot viszont szeretnék megjegyezni mégpedig, ha nyaralásra szánjuk az összeget, akkor jobb ha csak annyit váltunk amennyit feltétlenül szükséges készpénzben magunknál tartani. Minden más esetben a kártyás fizetést válasszuk.

Euro átváltás bankban.

Ha mindenképpen szeretnénk nagyobb összeget váltani eurora akkor érdemes körültekintőnek lenni, már 500.000 Ft átváltásakor komoly differenciák találhatóak a bankok között. A bankok egyes pörgős valutákból például euroból rengeteget tartanak készpénzben, és rivalizálnak is egymás között. Elképzelhető két bank között több forintos különbség is.

Euro váltás utcai bódéban?

A turisztikai központokban található “exchange” feliratú bódék kiváló választások lehetnek, ugyanis ők nem rajtunk akarnak elsősorban keresni, hanem a turistákon forint váltáskor. A tavalyi évben szinte mindig itt válthattunk a legjobb árért. 2018-ban is főleg itt érdemes az euro átváltás. Ez javarészt azért van, mert minden váltónak szüksége van a forint utánpótlásra, ezért szeretnék, ha minél többet vinnénk nekik, hogy ő minél többet, és minél gyorsabban tudja azt értékesíteni a turistáknak.

Ezt összegezve azt mondhatjuk, hogy úgy érdemes váltani, ha tájékozódsz az árfolyamról az oldalunkhoz, és ehhez képest keresed meg a közeledben ( vagy akár messzebb is érdemes elmenni komolyabb euro átváltáskor) lévő váltók legjobbját.

Az aktuális árfolyamról itt tájékozódhatsz: Euro árfolyam