Rate this post

Euro árfolyam előrejelzés.

euro árfolyam előrejelzés

euro árfolyam előrejelzés

Euro árfolyam előrejelzés? Létezik ilyen? Elolvastunk pár euro árfolyam előrejelzést. Találtunk pár érdekes cikket. Eléggé vegyes a bankok hite az euróban, ugyan úgy, ahogy az európai politikában is. Van, aki még most sem hisz az euróban. Ahogy említettük, az euró szárnyalása sokakat elbizonytalanított, azonban a Commerzbank nem tartozik közéjük, hiszen a cég elemzői eddig is egyértelműen a dollárban hittek. Most felülvizsgálták modelljüket, és arra jutottak, hogy a jelenlegi euróárfolyam csak átmeneti, előbb-utóbb érik a korrekció a piacon – derül ki a pénteken közzétett elemzésből. Hosszabb távon ugyanakkor optimistábbak lettek az euróval kapcsolatban egyrészt a gazdaság vártnál erősebb növekedése, másrészt pedig az eurózóna formálódó erősebb integrációja miatt.

 

 

Aktuális napi euro árfolyamunkat itt találod: https://fontarfolyam.hu/euro-arfolyam-3/

hogyan alakul az euro árfolyam 2018 ban

hogyan alakul az euro árfolyam 2018 ban

Hogyan alakul az euro árfolyam 2018-ban?

A fentiek mellett szeptemberre 1,12-es, majd az év végére 1,10-es euró-dollár árfolyamot vár a Commerzbank. 2018 közepére pedig szerintük 1,06-ig erősödhet vissza a dollár. A jövő év második felében aztán realizálódhatnak az említett pozitívumok az euró kapcsán, így 2018 végén 1,10 körül lehet a jegyzés.

A bank elemzői szerint a piac most kicsit előreszaladt az euróval kapcsolatban, túlságosan felerősödtek a kamatemelési várakozások a jövő évre. Az elemzők szerint amíg a maginfláció alacsony marad az eurózónában, addig az EKB nem igyekszik majd a kamatemeléssel. Szerintük a legfontosabb félreértés abban van, hogy az európai jegybank főleg technikai és jogi okokból kezdi majd visszafogni eszközvásárlásait. Miközben a piac azt árazza, hogy az erőteljesebb növekedés miatt lehet a vártnál szigorúbb a politikája. Ezzel párhuzamosan a befektetők mára túlságosan pesszimisták lettek az amerikai kamatemelési várakozásokkal kapcsolatban, 2018 végéig kevesebb mint két 25 bázispontos lépést áraz a piac a Fednél, miközben a Commerzbank négy emeléssel számol a következő másfél évben.

Az elemzés forrása: agrarszektor