Rate this post

 

euró ára forintban valuta árfolyam

euró ára forintban valuta árfolyam

[row ]

[col span=”1/1″ ]

[/col]

[/row]

Euró ára forintban !

Euró ára forintban ? Ha kíváncsi vagy az euró árára forintban akkor azt a cikk felett látod, ha több valutára is kíváncsi vagy euróban, vagy forintban, akkor kattints a linkre: https://fontarfolyam.hu/euro-arfolyam/

Euró ára forintban . Középárfolyama átlagosan 300 forint (HUF) körül mozog, egyre csökkenő kilengéssel. A forint 2008. július 18-án volt a legerősebb a valutával szemben, ekkor egy euró 229,11 forint volt. A negatív csúcs pedig eddig 2015. január 15-én alakult ki, amikor 1 euróért előbb 326 forintnál, majd 327 forintnál is többet kellett fizetni.Az esést a negatív piaci hangulat mellett a svájci jegybank bejelentése okozta, miszerint megszüntették a frank árfolyamának euróhoz viszonyított 1,2-es átváltási küszöbét. Az euró USA-dollárhoz viszonyított árfolyama a 2002-es, készpénzként történt bevezetésekor 0,8 USD körül mozgott, 2006 során 1,3 USD körül stabilizálódott, majd a dollár romlása miatt 2008-ra közel 1,6 USD-ig emelkedett, de 2009-ben 1,4 USD-re esett vissza.

Más valuták napi árfolyama: https://fontarfolyam.hu/

Az euró

az euró valuta árfolyam

az euró valuta árfolyam

[row ]

[col span=”1/1″ ]

[/col]

[/row]

Az euró (devizakód: EUR, szimbólum: ) az Európai Unió hivatalos fizetőeszköze, valutája, amelyet a 28 tagállam közül 19 (Ausztria, Belgium, Ciprus, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia,

Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország,

Szlovákia és Szlovénia) és az Európai Unió intézményei használnak. A közös pénznemet bevezető 19 ország

alkotja az eurózónát. Az eurót az eurózónában jelenleg körülbelül 337 millió ember használja. Az eurózónán kívül hat európai ország fizetőeszköze: Andorra, Monaco, San Marino és a Vatikán enklávé törpeállamok szerződés alapján, Koszovó és Montenegró nem hivatalosan vezette be. Világszerte 175 millióan használnak az euróhoz kötött pénznemeket, ebből 150 millióan Afrikában.

Az euró ára !

Bevezetése óta az euró a második legjelentősebb tartalékvaluta, valamint a második legnagyobb forgalmat lebonyolító pénznem az amerikai dollár mögött, emellett világon a legnagyobb összértékben jelen levő valuta. Amennyiben az eurózónát egységes egészként kezeljük, a világ második legnagyobb gazdaságának számít. A közös pénz nevéről az 1995-ös madridi csúcstalálkozón született döntés. Az eurót 1999. január 1-jén vezették be, mint elszámolási pénzt, 1:1 arányban felváltva az Európai valutaegységet. Az euróérmék és az euróbankjegyek 2002. január 1-jén kerültek forgalomba.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3