Rate this post

 

 

cseh korona euró átváltás valuta árfolyam

cseh korona euró átváltás valuta árfolyam

[row ]

[col span=”1/1″ ]

[/col]

[/row]

Cseh korona euro átváltás !

A cseh korona euro átváltás nagyon egyszerű az oldalon. Egyszerűen, csak kattints a cseh korona árfolyamra, vagy az euró árfolyamra.

A cseh korona árfolyama: https://fontarfolyam.hu/cseh-korona-arfolyam-2/

Au Euro árfolyama: https://fontarfolyam.hu/euro-arfolyam/

A cseh korona

cseh korona valuta árfolyam

cseh korona valuta árfolyam

[row ]

[col span=”1/1″ ]

[/col]

[/row]

cseh korona (csehül: koruna česká) 1993. február 8-ai megjelenése óta Csehország hivatalos pénzneme. (Megjelenése és Szlovákia Csehországtól való elszakadása közötti rövid időszakban a csehszlovák korona maradt a hivatalos fizetőeszköz.) A cseh jegybank 2013 novemberében küszöböt állapított meg a korona értékére, vállalva, hogy nem engedi az euró elleni 27-es árfolyamszinten túl erősödni. Az intézkedés oka volt, hogy elhárítsa a defláció veszélyét. A cseh infláció, összhangban a közép-európai trendekkel, 2014 elejére nulla közepére süllyedt és 2016 végéig ott is maradt, és az volt a veszély hogy alacsony szintje a gazdasági növekedést is meggátolhatja. A bank a 27-es küszöb védelmében kénytelen volt megtriplázni devizatartalékait. Sok befektető arra spekulálva vásárolta a koronát, hogy a küszöb eltörlése után a fizetőeszköz jelentősen erősödhet. Ugyanakkor minél több koronát vettek, annál inkább nőttek az aggodalmak, hogy a küszöb eltűntének idejére elfogynak a vásárlók és a korona gyengülni fog erősödés helyett. 2017 első hónapjaiban a jegybank már több tízmilliárd euró megvásárlására kényszerült, így növekedett a nyomás, hogy mielőbb szabaduljon a védendő küszöbtől.

Az euro

az euró 2 valuta árfolyam

az euró 2 valuta árfolyam

[row ]

[col span=”1/1″ ]

[/col]

[/row]

Az euró (devizakód: EUR, szimbólum: ) az Európai Unió hivatalos fizetőeszköze, valutája, amelyet a 28 tagállam közül 19 (Ausztria, Belgium, Ciprus, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország,

Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország,

Szlovákia és Szlovénia) és az Európai Unió intézményei használnak. A közös pénznemet bevezető 19 ország alkotja az eurózónát. Az eurót az eurózónában jelenleg körülbelül 337 millió ember használja. Az eurózónán kívül hat európai ország fizetőeszköze: Andorra, Monaco, San Marino és a Vatikán enklávé törpeállamok szerződés alapján, Koszovó és Montenegró nem hivatalosan vezette be.  Amennyiben az eurózónát egységes egészként kezeljük, a világ második legnagyobb gazdaságának számít. A közös pénz nevéről az 1995-ös madridi csúcstalálkozón született döntés. Az eurót 1999. január 1-jén vezették be, mint elszámolási pénzt, 1:1 arányban felváltva az Európai valutaegységet. Az euróérmék és az euróbankjegyek 2002. január 1-jén kerültek forgalomba.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Cseh_korona , https://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3